A 2017. év megvalósult programjai:

 

Február

Február 17-19-én Küldöttségünk részt vett Eggenfeldenben a Balatonalmádi-Eggenfelden Baráti Kör Közgyűlésén, ahol egyeztettük az éves programjainkat.

20170217_19221720170217_202251

Február 22-24. között a Vörösberényi Nyugdíjasklub meghívására, a Ringató Balaton Néptánccsoport és a Borostyán Népdalkör 15 éves Jubileumára  Eggenfeldenből és Nyitragerencsérről voltak vendégeink.

 

Április

Április 24-május 1-ig Eggenfeldeni diákok tettek látogatást városunkba.

Április 24-én, Szent György napján Kőszegen a Szőlő Jövésnek Könyve Ünnepségen Nyitragerencséri barátaink ültették a szőlőt.

Április 27-én 16 órakor Közgyűlés élménybeszámolókkal a Vörösberényi Kultúrházban, amelyen résztvettek az eggenfeldeni diákok képviselői is Rainer Nieberle tanár úr vezetésével.

Lencse S. a Nyugdíjas klub elnöke vetítéssel egybekötött beszámolót tartott az előző évi erdélyi kirándulásukról.

Szekeres Dávid a Pannon Egyetem végzős hallgatója diplomamunkáját a testvérvárosi kapcsolatokból írta, melyben segítséget nyújtottunk neki. Ő Finnországban járt és erről az útjáról tartott képes beszámolót, ami érdekes és lenyűgöző volt.

 

Április 29-én testvérvárosi szerződést írt alá Balatonalmádi és a  lengyel Serock város Serockban, a város 600 éves évfordulóján.

 

Május

Május 6-7. A Vörösberényi Fábián József Kertbarátkör szervezett kirándulást Kőszegre, Nyitragerencsér másik magyar testvértelepülésére, melyen több tagtársunk résztvett.

Május 27-28-án Orbán nap Nyitragerencséren.

 

Június

Június 16-17-18-án Eggenfeldeni  barátaink tervezett buszos kirándulása Balatonalmádiba.

Közös estünk a Tihanyi Ferenc Pincébe tervezett. Barátaink a kirándulást lemondták.

 

Július

Nagyváradi diákok Balatonalmádiban.

 

Augusztus

A Borfesztiválon augusztus 4-20. között meglátogattak bennünket Nyitragerencséri és Eggenfeldeni Barátaink. augusztus 19-én lép fel a Nyitragerencséri Hagyományőrző csoport.

 

Szeptember

Szeptember 2-3-án Nyitragerencséren Falunap- Rózsák Ünnepe.

Szeptember 23-án búcsúztattuk Karl Riedler barátunkat, Eggenfelden korábbi polgármesterét, tiszteletbeli tagunkat az Eggenfeldeni nagytemplomban. Az Almádi Újságban emlékeztünk meg aranynyomot hagyó életéről.

Október  a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium diákjai Eggenfeldenbe látogattak.

 

December

December 7-17. Karácsonyi vásár Eggenfeldenben. Szentesi István Mártival együtt árusítással vesz részt a vásáron.

 

Az év folyamán

nem terveztünk nagyobb volumenű rendezvényt, viszont 2018-ban lesz 20 éves a Baráti Társaságunk és a Balatonalmádi- Eggenfelden Freundeskreis, amit szeretnénk méltóképp megünnepelni. A Balatonalmádi napja már ismeretes: 2018.május 26., A helyszín és a rendezvény tartalma még tervezés alatt áll. Ajándékokkal készültünk már a jubileumra. Eggenfeldenben 2019.tavaszán lesz a nagy ünnep.

A felkészülés keretében, s a nyelvi nehézségek enyhítése érdekében szeptembertől német nyelvtanfolyamot indítottunk tagságunk körében. Kurucz István tagtársunk vállalta a német nyelv oktatását. Decemberben 12 kezdő és 3 haladó tanulónk zárta a félévet.