Eggenfelden-Balatonalmádi Baráti Társaság 2015.május 20-i Közgyűlésére

 

Az egyesület  célja,   hogy Balatonalmádi és baráti városai között segítse a városok testvérvárosi tevékenységét és csoportjai, családjai találkozását, az országok közötti információcserét,  intézményeik támogatását, közös rendezvények szervezését, a további partnervárosi kapcsolatok létrejöttét és fejlődését, közelebb hozza a partnerváros emberi és kulturális kapcsolatát, egymás megértését.

 

2015.évi programok, megvalósítandó feladatok

 

Február 13-20 között 4 fős küldöttséggel Finnországban, Kalajoki testvértelepülésünkön jártunk felújítani és tartalommal feltölteni e kapcsolatot. Megismertük az oktatási és egészségügyi rendszerüket, partneriskolákat kerestünk és találtunk saját iskoláinknak, feltérképeztük az együttműködés lehetőségeit. A  júliusi Finnugor napokra invitáltuk őket.

 

Február 27-március 1. Résztvettünk Eggenfeldenben a Balatonalmádi-Eggenfelden Baráti Kör Közgyűlésén, egyeztettük ezévi programjainkat.

 

Március Eggenfeldeni diákok Balatonalmádiban

 

Április 10-24. Finn tanárok szakmai tapasztalatcseréje Balatonalmádiban
Februári látogatásunk első hozadékaként  egy Kalajoki Szakiskola nemzetközi referense, Virpi Keinonen és egy szaktanára Katja Lahti jött el hozzánk, tapasztalatot szerezni tanári asszisztensként, megismerni a helyszínen a kapcsolatok további építésének lehetőségét. 7 iskolában tettünk látogatást, egyesületünk látta őket vendégül. Köszönet minden résztvevőnek a fogadásukban való részvételért.
Április 23-24-én Kőszegen a Nyitragerencsérrel való testvérvárosi szerződés aláírása
Május 30-31. Orbán napi találkozó Nyitragerencséren 
Június 6-án Eggenfeldeni csoporttal közös est  a Lovas Csárdában, Lovason.

 

Július 10-12-én Finnugor Napok Kalajoki vendégekkel

Augusztus  testvérvárosi vendégeink fogadása a Borfesztiválon

Október 3-4. Nyitragerencsér Rózsák napja

Október 3-4. Eggenfeldeni Kertbarátkör fogadása Balatonalmádiban a Fábián József Kertbarátkör 50. születésnapján

 

Október Balatonalmádi diákok Eggenfeldenben

 

December  10-13. Eggenfeldenben a Cristkindlmarkton  a tánccsoportunkkal.

 

December  10-20? Eggenfeldenben a Cristkindlmarkton Balatonalmádi  StandA fenti programokhoz és a működési költségeink (honlapkarbantartás és fenntartás, könyvelés, testvértelepüléseinkkel való személyes kapcsolattartás utiköltsége, nyelvtanulás,oktatás…) fedezéséhez pályázatot nyújtottunk be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és Balatonalmádi Önkormányzatához.
Balatonalmádi, 2015.május 6.                                                 Silló Piroska elnök