Az egyesület  alapításakori célja,   hogy az Eggenfelden és Balatonalmádi között fennálló testvérvárosi kapcsolat  révén segítse a két város tevékenységét és találkozását, Magyarországról és Balatonalmádiból Németországba érkezők látogatását, a magyarok és németek belföldi találkozóit, a két ország közötti információcserét,  a két város intézményeinek támogatását, közelebb hozza a partnerváros emberi és kulturális kapcsolatát, egymás megértését. Eggenfeldennel a legszorosabb és a leggazdagabb a kulturális kapcsolat, a bajor-magyar közösségi értékek cseréje sikeres rendezvények keretében valósul meg minden évben.

Az egyesület 10 éves működése során – alapításkori célját kibővítve – koordinálja Balatonalmádi más testvértelepüléseivel való kapcsolattartását is, segíti a közös rendezvények szervezését, a további partnervárosi kapcsolatok létrejöttét és fejlődését.

Így a  szlovák magyarlakta Nyitragerencsérrel való kapcsolat fejlesztését évente 2-2 találkozó megszervezésével és lebonyolításával segítettük és segítjük továbbra is. A Finnországi Kalajokival és az Olaszországi San Michele al Tagliamento –Bibionéval való kapcsolatok létrejöttét is segítettük, terveinkben szerepel a kapcsolatok fejlesztése, a konkrét kapcsolattartás tartalmának közös meghatározása. A német testvérváros francia testvérvárosával, Carcassonne-val is közvetlen kulturális kapcsolatot létesítettünk.2 alkalommal volt vendégünk kulturális csoportjuk, s mi egy alkalommal látogattuk meg őket néptáncosainkkal (utoljára 7 évvel ezelőtt). E kapcsolatot fel akarjuk újra eleveníteni, és a fejlődést elősegíteni. Az erdélyi Tusnádfürdővel is kulturális találkozót hoztunk létre, segítve ezzel a partnervárosi kapcsolat létrejöttét. 2014.évben fogadtuk őket viszontlátogatásukon.