A 2019. év megvalósult programjai:

 

Február

Február 22-én volt Eggenfeldenben a Balatonalmádi-Eggenfelden  Baráti Kör Közgyűlése.

Március

Március 25-én 16.00 órakor Közgyűlés a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár Olvasótermében.

Április

Április 4-11-ig Eggenfeldeni diákok látogattak városunkba.

Április 24-én, Szent György napján Kőszegen  Bejegyzés a Szőlő Jövésnek Könyvébe –

Nyitragerencséri barátaink részvételével.

Április 24-28-ig Jubileumi kirándulás Eggenfeldenbe, a két egyesület 20 éves 

                      évfordulójának  megünneplésére.

Útközben a Világörökség részeiből látogattunk meg néhányat, így  oda-és visszaúton a dél-csehországi meseváros mesés várát, Cesky Krumlovot, a festői Hallstattot, a világ legrégebbi bányájával. Az Eggenfelden rejtelmeit profi idegenvezető vezetésével ismertük meg, a Stadtkirche tornyából tekinthettünk a városra, s a tégla-templom építészetébe is belekóstolhattunk. Eggenfeldeni barátainkkal közös hajókiránduláson vettünk részt Schärdingből  az Inn-en. Meglátogattuk a Reichesbergi Szt Ágoston Kolostort. Részt vettünk a Bajor sörfesztiválok első fesztiválján Eggenfeldenben, a Gerner Dulton. Egész napos ünnepség keretében ünnepeltük meg a 20 éves jubileumot. (délelőtt a protokolláris program ebéddel, este vidám zenés vacsora keretében). Hálaadó Szentmisével zártuk Eggenfeldenben is az ünnepet. Egy 19 fős busszal utaztunk 13-an, az Eggenfeldeni programokon 18-an vettünk részt. A lehetséges támogatások (Eggenfelden, Balatonalmádi Önkormányzat) igénybevételével is jelentős anyagi terhet vállaltak az utazók. Benyújtottunk pályázatot a NEA-hoz is, de annak eredménye az utazásig nem volt ismeretes.

Május

Május 3-4. Balatonalmádi város várossá avatásának 30 éves jubileumi rendezvényei. A várostól meghívást kaptak a testvérvárosok küldöttségei és az Eggenfeldeni Baráti Kör képviselői. A közös programokon változó létszámmal résztvettünk.

Májusban   a tradicionális   Orbán nap Nyitragerencséren az EU-s választások miatt elmaradt.

Július – Augusztus

Az Almádi Napokon július 12-14.között,  a Hungarikum Fesztiválon júliusban és a Borfesztiválon augusztus 2-20. között  barátaink kisebb-nagyobb csoportokkal ellátogattak hozzánk  Eggenfeldenből, Nyitragerencsérről.

Augusztus 20-án Eggenfeldeni, Nyitragerencséri barátaink résztvettek nemzeti ünnepünkön, 19-én a Nyitragerencséri Hagyományőrző csoport fellépett a Borfesztiválon..

Szeptember 8. Nyitragerencséren Falunap- Rózsák Ünnepe (Almádi látogatása elmaradt.)

Szeptemberben a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium 9.A osztály diákjai Eggenfeldenben töltöttek egy hetet. Gazdag programot biztosítottak számukra barátaink.

December

December 12-22. Karácsonyi vásár Eggenfeldenben. Szentesi István Mártival együtt magyar termékek árusításával vesz részt a vásáron.

Az év folyamán

A felkészülés keretében, s a nyelvi nehézségek enyhítése érdekében már 2017. szeptemberétől német nyelvtanfolyamot indítottunk tagságunk körében. Kurucz István tagtársunk vállalta a német nyelv oktatását, betegsége miatt ősztől Tüű Ferencné vette át az oktatást, majd féléves szünet után ezév őszén tovább tanulhattak társaink Kurucz István tanításával.